MERSİN / YENİŞEHİR - Mersin Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü ve Akşam Sanat Okulu

Nis

Bakanlığımıza bağlı okul ve kurumlarda görev yapan öğretmenlere "Bilişim Taknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretim Programı" okuryazarlığı becerisi kazandırmakve yürütülecek eğitim programlarına yönelik eğiticiler yetiştirmek amacıyla düzenlene kursumuz 02-06/04/2024 tarihleri arasında eğtime devam edecektir.

Mrt

Bakanlığımıza bağlı okul ve kurumlarda görev yapan öğretmenler ile okul yöneticilerine "Harezmi Eğitim Modeli" ve uygulamaları hakkında bilgi ve becerilerini arttırma amacıyla düzenlenen kursumuz 11-15 Mart tarihleri arasında eğitime devam edecektir.

Mrt

Bakanlığımızın taşra teşkilatı tarafından yapılan araştırma geliştirme faaliyetlerinde kalite, işbirliği ve sürdürülebilirliği artırmak amacıyla İl Millî Eğitim Müdürlükleri AR-GE birimlerine yönelik enstitümüzde "AR-GE Değerlendirme ve Deneyim Paylaşımı Semineri" başladı.

Araştırma geliştirme çalışmalarının ve projelerin paylaşılacağı seminerin ilk gününde Araştırma Geliştirme, Enstitü müdürmüz Sayın Muharrem KÖSE,  İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve  Proje ve İzleme Daire Başkanı Dr. Ayhan Öztürk'ün açılış konuşmalarıyla eğitmimiz başlamıştır.

3 gün sürecek olan seminerde illerin AR-GE birimlerinin birbirleriyle deneyim ve görüş alışverişlerinde bulunacağı çalışmalar yapılması planlanmaktadır.

Şbt

Rehberlik ve araştırma merkezlerinde görev yapan rehberlik ve özel eğitim öğretmenlerinin Öğrenme Güçlüğü Testi uygulayıcısı olarak yetiştirilmeleri amacıyla düzenlenen kursumuz 19 Şubat -1 Mart tarihleri arasında eğitime devam edecektir.

Şbt

Bakanlığmıza bağlı taşra teşkilatında görevli diyetisyenler tarafından sunulan beslenme hizmetlerinin yürütülmesine ilişkin mevzuatlar çerçevesinde diyetisyenleri bilinçlendirmek ve bilgilendirmek amacı ile düzenlenen kursumuz 5-9 Şubat 2024 tarihleri arasında devam edecektir.

Ock

Bakanlığmıza bağlı resmi ilkokullarda görev yapan rehber öğretmenlere yönelik İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) konusunda bilgi ve becerilerini arttırmak amacıyla düzenlenen seminerimiz 23-25 Ocak 2024 tarihleri arasında devam edecektir.

Ock

2023 yılı ilk yarısında depremzede vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmet; Mersin Valisi Sayın Ali Hamza PEHLİVAN tarafından takdir edilmiş olup, tüm personelimiz Başarı Belgesiyle ödüllendirilmiştir. Sayın Valimize teşekkür ederiz. Rabbimizden milletimizi memleketimizi her türlü afetten korumasını dileriz.

Ock

Sayın Valimiz Ali Hamza PEHLİVAN'ın teşrifi ile yapılan Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan kahraman Mehmetçiklerimizi anmak ve aziz şehitlerimize olan minnettarlığımızı ifade etmek amacıyla düzenlenen anma törenine Enstitü Personeli olarak iştirak ettik. Vatanımız için canını feda eden aziz Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Ruhları şad olsun. Milletimizin başı sağolsun.

Ara

Hayat Boyu Öğreneme Genel Müdürlüğünce düzenlenen seminerimiz, Olgunlaşma enstitüsü ile halk eğitim merkezlerinde görev yapan kurum yöneticilerinin eğitim yönetim ikonusunda bilgi ve becerilerini arttırmak, yaygın eğitim kurumlarında uygulama birliği sağlamak amacıyla düzenlenen seminerimiz  enstitü müdürümüz Sayın Muharrem KÖSE, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Sayın Mikail EREN ve Hayat Boyu Öğreneme Genel Müdürlüğü Eğitim Programları Daire Başkanı Sayın Meriç MURATHAN YİĞİTEL'in açılış konuşmalarıyla eğitime başlamıştır

Ara

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Mevzuat Semineri açılış programı 14.12.2023 tarihinde Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Sayın Fethullah GÜNER başkanlığında yapıldı. Mersin Suphi Öner Öğretmenevinde yapılan program Enstitü müdürümüz Sayın Muharrem KÖSE, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Fazilet DURMUŞ ve Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Sayın Fethullah GÜNER'in açılış konuşmalarıyla eğitime başlamıştır.

Kas

Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Malatya, Kilis, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Osmaniye illerinde  Bakanlığımıza bağlı okul ve kurumlarilk atama ile atanan öğretmenlerin deprem bölgesine uyum konusunda bilgi ve becerilerini arttırmak amacıyla düzenlenen kursumuz 27 Kasım - 1 Aralık 20023 tarihleri arasında devam edecektir.

Kas

Bakanlığımıza bağlı birleştirilmiş sınıflı ilkokullarda görev yapan öğretmenlerin mesleki bilgi ve becerilerini arttırmak amacıyla düzenlenel seminerimiz, Enstitü müdürümüz Sayın Muharrem Köse ve Eğitim yöneticimiz sayın Fatma Zehra ARAÇ'ın açılış konuşmaları ile eğitime başlamıştır. Eğitimimiz 13-17 Kasım 2023 tarihleri arasında devam edecektir.

Kas

Bakanlığımıza bağlı il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinde görevli öğretmen ve diğer personelin denklik iş ve işlemleri konusunda bilgi ve becerilerini arttırmak amacıyla düzenlenen seminerimiz Enstitü Müdürümüz Sayın Muharrem KÖSE ve Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı Eğitim Politikaları Daire Başkanı Sayın Mustafa KILINÇ'ın açılış konuşmaları ve katılımıylarıyla eğitime başlamıştır. Eğitimimiz 09/11/2023-10/11/2023 tarihlri arasında devam edecektir.

Kas

Bakanlığımıza bağlı il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinde görevli öğretmen ve diğer personelin denklik iş ve işlemleri konusunda bilgi ve becerilerini arttırmak amacıyla düzenlenen seminerimiz Enstitü Müdürümüz Sayın Muharrem KÖSE, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Fazilet DURMUŞ ve Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı Eğitim Politikaları Daire Başkanı Sayın Mustafa KILINÇ'ın açılış konuşmaları ve katılımıylarıyla eğitime başlamıştır.